(eKönyv) Mo Gawdat - Boldogságképlet

-30%
(eKönyv) Mo Gawdat - Boldogságképlet

TERVEZD MEG AZ ÖRÖMTELI ÉLETHEZ VEZETŐ UTAT

„Erős személyes történet, amelybe úgy szövődik bele boldogságkeresésünk gazdag elemzése, hogy rögvest cselekvésre is késztet.”

Sergey Brin, a Google társalapítója

 

Görgess lejjebb a részletes ismertetőhöz és a beleolvasáshoz!

Ha inkább e-könyvként vásárolnád meg, kattints ide!


4 490 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 143 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Adatok
Vélemények
OLVASS BELE!
E-könyv olvasásához segédlet
Részletek

Az üzenet világos: az emberi lényeket boldog életre tervezték. Amikor azonban közbeszól az élet - amint azt többször is megteszi, mindnyájunkkal -, vissza kell állítanunk a gyári beállításainkat, hogy újraindíthassuk természetes boldogság-üzemmódunkat.

 

A szupertitkos Google X program mérnökeként mindig is lenyűgözte a csalókának tűnő boldogság újraindítása által jelentett kihívás. Analitikus, elemző elméje fogta a boldogságproblémát, és lebontotta kisebb összetevőire, majd tényszerű megközelítést alkalmazva, amellyel mérhetővé és újra előállíthatóvá tette a célt, hozzálátott a feladathoz. Próbára tett minden olyan módszert, amelyről azt mondták, hogy vakon vesse be, megvizsgálta minden "mozgó alkatrész" alkalmasságát, és gondosan utánanézett az összes betáplált adat érvényességének, miközben olyan algoritmusok megalkotásán dolgozott, amely elhozná a kívánt eredményt. Szoftverfejlesztőként azt a célt tűzte maga elé, hogy megtalálja a programot, amely bárki életében újra és újra megbízhtóan alkalmazható, és minden alkalommal elhozza a boldogságot.

A boldogság egészen addig a napig fogalmi problémát jelentett Mo Gawdat számára, amikor hirtelen és váratlanul elveszítetette fiatal fiát, Alit.

Akkor azonban gyakorlati, személyes és mélységesen égető problémává vált. Képes-e az általa kidolgozott algoritmussal visszavezetni magát és családját is a normál, "pihenő boldogság" állapotába egy ilyen tragédia után is, amit szeretett fiuk és fivérük elvesztése okozott?

 

Próbára tette a rendszert, és az működött. Egy-egy üzleti lehetőség miatti stressz, hosszú várakozás a reptéren a biztonsági átvizsgálás miatt, pocsék kiszolgálás - semmi sem homályosíthatta el a boldogságát.

Férjként, szülőként, fiúként barátként és alkalmazottként elkerülhetetlenül átélte a mindennapi élet és jó és rosszabb pillanatait, mégsem számított, hogy egy adott napja milyen volt: rossz vagy mindkettőből egy kicsi. Azt vette észre, hogy képes magát a hullámvasutazást élvezni.

A Boldogságképlet algoritmusát alkalmazva ez neked is menni fog.

 

 

A SZERZŐRŐL

 

Mo Gawdat figyelemre méltó gondolkodó és a Google [X], a Google futurisztikus „álomgyárában” dolgozó elit mérnökcsapat chief business officer beosztású vezetője. Tökéletesre csiszolt logikai és problémamegoldó készségét állítja a boldogság kérdésének megoldására, és egy olyan algoritmussal rukkol elő, amely azon az elven alapul, hogy az agy hogyan fogadja be és dolgozza fel az örömöt és a szomorúságot. Majd elkezdi megoldani a boldogságegyenletet.

 

2001-ben ráébredt, hogy szédítő sikerei ellenére mégis kétségbeejtően boldogtalan. Mo Gwadat, aki az egész életet tanulási lehetőségnek tekinti, mérnökként fogott hozzá a probléma megoldásához: minden bizonyítható tényt megvizsgált, és aprólékos pontossággal alkalmazta a logika eszközét. Végül a számtalan órányi kutatást és tudományos munkát siker koronázta, felfedezte a tartós boldogság egyenletét.

 

Az algoritmusa végső tesztelése tizenhárom évet váratott magára. Fia, Ali hirtelen halála után Mo és családja az egyenlethez fordult – és az megóvta őket a kétségbeeséstől. A borzalmas veszteséggel birkózva találta meg Mo a saját személyes küldetését: felhagyott azokkal a fantasztikus célokkal, amelyeket ő és a kollégái rendszerint kitűztek maguk elé, és most megosztja az egyenletét a világgal, hogy a lehető legtöbb embernek segítsen boldogabb életet élni.

Boldogságképlet című könyvében Mo megkérdőjelezi létezésünk néhány alapvető aspektusát, elárulja, mi okozza valójában a szenvedést, és lépésről lépésre végigvezet az úton, amelyen elérhetjük az életre szóló boldogságot és a tartós elégedettséget. Megmutatja, hogyan tekinthetünk az életre tiszta lencsén keresztül, és megtanít eloszlatni a gondolkodásunkat elködösítő illúziókat, legyőzni agyunk vakfoltjait, és magunkévá tenni az öt végső igazságot.

 

Nem számít, hogy milyen akadályokba ütközünk, milyen terhet cipelünk, és micsoda megpróbáltatásokon megyünk keresztül, mert mindnyájan megelégedhetünk a jelen helyzetünkkel, és tekinthetünk optimistán a jövő elébe.

 

OLVASÓK A KÖNYVRŐL

 

"Imádtam! Hatalmas felismerések voltak számomra a könyv olvasásakor! (Pl.: Az a történet, amit az agyad mesél, mindig hiányos.) FANTASZTIKUS könyv! Én megtaláltam MINDENT benne, amit eddig kerestem, kutattam! Köszönöm Mo!"
Lippertné Marton Lívia

 

"Fantasztikus könyv! Zseniálisan összeállított, egymásra épülő és egymásból kibontakozó témák és kérdések sorozata. És hogy tartalmilag elgondolkodtató-e? Az nem kifejezés! Véleményem szerint alapjaiban rengeti meg az eddigi gondolkodásunkat, hiszen egy teljesen új nézőpontból közelíti meg a létünket. Kötelező olvasmány!”
Pietkibetkó Ibike

 

"Számomra minden fejezet egy paradigmaváltás, egy új nézőpont volt. Tele van olyan gondolatokkal, amik után már nem úgy tekintek a világra és önmagamra, ahogy eddig, csak ajánlani tudom mindenkinek!"
Czubók Márk


Adatok
Szerző
Mo Gawdat
Eredeti cím
Solve for Happy
Fordító
Kovács Zsuzsa
Kiadás éve
2 017
ISBN
9786155420238
identifier_exists
no
Cikkszám
on27ge_9786155420238
Vélemények
OLVASS BELE!

Válaszd ki, milyen formátumban szeretnél belelapozni, kattints az adott linkre, és le is töltődik a beleolvasó az adott formátumban:

Beleolvasó (Epub formátum)

Beleolvasó (Mobi formátum)

E-könyv olvasásához segédlet

1. E-könyvet (digitális termék) nem tudsz egyszerre vásárolni fizikai könyvvel (ki kell szállítani). Kérjük, külön rendelésben add le őket.

2. E-könyv vásárláshoz csak bankkártyás és PayPal fizetési módot tudsz használni.

3. Miután megvásároltad az e-könyvet, a vásárlói profilodból lesz lehetőséged letölteni Epub és Mobi formátumban.

4a. Ha Kindle olvasód vagy más e-könyv olvasásra alkalmas eszközöd van, egyszerűen csak töltsd rá az adott eszközre, és már olvashatod is. (A Kindle a Mobi formátumot kezeli.)

4b. Ha laptopról, asztali gépről szeretnéd olvasni, javasoljuk az ingyenesen letölthető Calibre programot, de használhatsz mást is. 

4c. Tableteken és okostelefonokon például a MoonReader, Aldiko vagy Bluefire Reader androidos app-pal, iPaden és iPhone-on az iBooks vagy Bluefire Reader alkalmazással tudod megnyitni.

5. Jó olvasást! :)

Webáruház készítés