(eKönyv) William B. Irvine - Útmutató a jó élethez

-30%
(eKönyv) William B. Irvine - Útmutató a jó élethez

A SZTOIKUS ÖRÖM ÓKORI MŰVÉSZETE

A könyv három mondatban:

  • A sztoikus filozófia meglátásai és tanácsai a mai életünkre is meglepően jól alkalmazhatók.
  • A sztoikusok pszichológiai technikákkal törekedtek többek között a békesség elérésére és az aggodalom minimalizálására.
  • Az elégedettség abból ered, hogy megbecsülöd azt, ami máris a tiéd.

 

Görgess lejjebb a részletes ismertetőhöz!

Ha inkább fizikai könyvként vásárolnád meg, kattints ide!


4 970 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 479 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Adatok
Vélemények
OLVASS BELE!
E-könyv olvasásához segédlet
Részletek

Sokunk nagy félelme, hogy minden erőfeszítésünk és küzdelmünk ellenére a végén arra ébredünk, hogy elfecséreltük az életünket. Ebben a könyvében William B. Irvine a sztoikus gondolkodás, az ókori Róma egyik legnépszerűbb és legsikeresebb filozófiai iskolájának bölcsességét kutatja, és megmutatja, hogy felismerései és tanácsai modern életünkben is meglepően jól alkalmazhatók.

 

Irvine szórakoztatóan mutatja be a sztoicizmust, és azt, hogy ez az ókori filozófia hogyan vezethet minket ma is egy jobb élet felé. A sztoikusok pszichológiai meglátásaival és gyakorlati technikáival olyan térképet ad a kezünkbe, amelyet követve kikerülhetjük az oly sokunkat sújtó krónikus elégedetlenség érzéseit.

 

Megismerhetjük a békesség elérését célzó különböző sztoikus technikákat, és megtudhatjuk, hogyan működtessük ezeket a saját életünkben.

 

A könyv megtanít minimálisra csökkenteni az aggodalmakat, elengedni a múltat, és azokra a dolgokra összpontosítani, amelyeket irányíthatunk. Emellett az is kiderül, hogyan kezeljük a sértéseket, a gyászt, az öregkort és a hírnév és vagyon nyugtalanító kísértéseit.

 

 

Kinek szól ez a könyv?

A kezedben tartott könyv igazán mindenkinek szól; nem számít, hogy filozófiai beállítottságú vagy-e, vagy sem. Arról szól, hogy boldogabb legyél, és jobban tudd irányítani az élet nehézségeire adott reakcióidat. Hiszen ezekből bizonyos szinten mindenkinek kijár, nem igaz?

 

Ha az „ókori filozófia” kifejezés hallatán el is álmosodsz, Irvine ügyesen teszi mindenki számára tálalhatóvá a témát – legalábbis, amint a történelmi részen túljutottál. Lesznek olyan trükkök, amelyekről esetleg hallottál már, míg másokról még nem – és találkozol majd olyanokkal is, amelyeket mintha az egyszerű józan ész sugallna. A sztoikusok azonban (és Irvine) úgy tudják megfogalmazni ezeket is, hogy valódi motivációt jelentsenek.


Adatok
Szerző
William B. Irvine
Eredeti cím
A Guide To The Good Life
Fordító
Kovács Zsuzsa
Kiadás éve
2 021
ISBN
9786155420993
identifier_exists
no
Cikkszám
on27ge_9786155420993
Vélemények
OLVASS BELE!

Válaszd ki, milyen formátumban szeretnél belelapozni, kattints az adott linkre, és le is töltődik a beleolvasó az adott formátumban:

Beleolvasó (Epub formátum)

Beleolvasó (Mobi formátum)

E-könyv olvasásához segédlet

1. E-könyvet (digitális termék) nem tudsz egyszerre vásárolni fizikai könyvvel (ki kell szállítani). Kérjük, külön rendelésben add le őket.

2. E-könyv vásárláshoz csak bankkártyás és PayPal fizetési módot tudsz használni.

3. Miután megvásároltad az e-könyvet, a vásárlói profilodból lesz lehetőséged letölteni Epub és Mobi formátumban.

4a. Ha Kindle olvasód vagy más e-könyv olvasásra alkalmas eszközöd van, egyszerűen csak töltsd rá az adott eszközre, és már olvashatod is. (A Kindle a Mobi formátumot kezeli.)

4b. Ha laptopról, asztali gépről szeretnéd olvasni, javasoljuk az ingyenesen letölthető Calibre programot, de használhatsz mást is. 

4c. Tableteken és okostelefonokon például a MoonReader, Aldiko vagy Bluefire Reader androidos app-pal, iPaden és iPhone-on az iBooks vagy Bluefire Reader alkalmazással tudod megnyitni.

5. Jó olvasást! :)

Webáruház készítés